Tijdens haar opleiding verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijk handicap en de psychiatrie is ze begonnen met boetseren. Vervolgens heeft ze lessen genomen bij verschillende kunstenaars in Arnhem, Gouda en Stolwijk. Na een tiental jaren is ze met de verworven kennis zelfstandig verder gegaan.
Over haar werk zegt ze zelf: "Ik ben altijd geboeid gebleven door de zorgwereld waar de kracht en de zwakheid dicht bij elkaar liggen. Door de geboorte van onze dochter met haar meervoudige handicaps hebben wij een grote inspiratiebron ontvangen en door haar blijven wij midden in de zorgwereld en dat is door de beelden heen duidelijk te zien".
Het beeld "ontvangen om te geven" laat zien dat wij alleen verantwoordelijk zijn voor en kunnen werken met wat wij wel ontvangen hebben . Energie stoppen in wat wij niet ontvangen hebben is verspilde energie. Die energie kunnen wij beter gebruiken in wat wij wel ontvangen hebben. Anderen hebben weer ontvangen wat wij niet ontvangen hebben.
Het beeld "zonder liefde is alles niets" laat ons weten dat al doen wij nog zo ons best en de liefde er niet bij is het niets is. Deze tekst is ook te lezen in de Bijbel (1 Kor. 13).
De vormen en de vaak vloeiende en ronde maar ook strakke lijnen zijn erg belangrijk in haar werk. Ondanks dat veel beelden abstract zijn en de kunst van het weglaten een grote plaats heeft ingenomen zijn de beelden toch herkenbaar en daardoor weer realistisch.
Omdat de meeste beelden symbolisch zijn heeft ze haar atelier "Symboliek" genoemd.
Veel beelden hebben een plek gevonden bij particulieren maar gelukkig hebben verschillende beelden ook een plek gevonden in de zorgwereld, zoals bijvoorbeeld bij:
De Hartenberg in Wekerom, zorgaanbieder Philadelphia in Vierhouten , Gemiva in Gouda, Weerklank in Amsterdam, Verpleeghuis Amerongen, Diaconessenhuis Amerongen, Bartimeushage in Zeist, Koninklijke Visio/De Brink in Vries, Oudervereniging Sien in Houten, Thomashuis in Tynaarlo.
Ik hoop dat de beelden u iets mogen geven dat u raakt.